Ting som er fint

Det er fint å stå opp tidlig. Før alle andre. Mens det er stille i huset. Og jeg har tid til meg selv. Det er fint å bare være stille. Eller lese en bok.

Det er fint å høre det går i døra oppe. Høre to små føtter som trøtt drar seg ned trappene og inn i stua. Det er fint å krype sammen med en liten kropp oppi sofaen, under ullpleddet, og bare våkne ordentlig sammen.

Det er fint når morgenrushet har roet seg, og jeg sitter på pulten med en god kopp te og funderer litt over livet før jeg tar frem skolebøkene.

Det er fint når skype-appen dirrer og mannen sender en melding fra jobb.

Det er fint når jeg kan hente litt tidlig i barnehagen. Sånn at minstemann får litt ekstra tid med mamma. Det er fint at jeg fremdeles kan ha ham hjemme med meg en dag her og der, og bare gjøre koseting. Det er fint å kunne ta bussen til byen og spise bolle på cafe sammen.

Det er fint å få være glad i. Glad i mennesker. Glad i dyr. Glad i mat. Glad i opplevelser. Glad i han lille. Og i han store.

Det er fint å ha det travelt. Det er fint å ha god tid.

Det er fint å fylle livet med gode ting, gode venner, gode minner…

Som Trygve Skaug så fint sier,

Når hjertet mitt
stopper
skal det ikke være
en millimeter til overs.

Alt skal være
brukt opp.

 

 

Share:

1 Comment

  1. January 27, 2019 / 9:28 pm

    Så mykje “små ting” som likevel er så viktige og fine. Som det å lese i ei bok, få melding frå mannen, fylle livet med gode minne og ha tid. Trur me av og til treng det, det å stoppe opp og tenkje litt, setje pris på det ein har. Ønskjer deg ei flott veke 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?